Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2012 09:58 - Днес е осми март
Автор: vasilpp Категория: Лични дневници   
Прочетен: 595 Коментари: 0 Гласове:
0



Днес е осми март и е обявен, както всички знаете за световен ден на майката „жената” 

Искам да ви дам моето виждане относно този празник. Няма да влизам в детайли откъде произлиза празника дали е комунистичвски или не! Искам да запълня тази празнота в мисленето на семейството, която дявола с години се опитва чрез заблуда да сложи в мислите ни.

Какво казва Словото,

Ефесяни 5:25-30 Мъже, любете жените си както и Христос възлюби църквата и предаде Себе Си за нея, за да я освети, като я е очистил с водно умиване чрез словото, за да я представи на Себе Си църква славна, без петно, или бръчка, или друго такова нещо, но да бъде света и непорочна. Така са длъжни и мъжете да любят жените си, както своите тела. Който люби жена си, себе си люби. Защото никой никога не е намразил своето тяло, но го храни и се грижи за него, както и Христос за църквата; понеже сме части на Неговото тяло [от Неговата плът и от Неговите кости]. 

Ефесяни 5:25-30  Мъже, любете жените си както и Христос възлюби църквата и предаде Себе Си за нея, -  Искам да ви попитам нещо жени! Искате ли вашите мъже да ви обичат и ценят само на осми март или искате това да се случва всеки ден от живота ви? Вярвам силно, че ние сме вече новородени Божии деца, както казва Словото на Бог. Като такива ние не живеем вече според стандартите на този свят и според техните традиции, празници и обичаи.

Ефесяни 2:2. „в които сте ходили някога според вървежа на тоя свят, по княза на въздушната власт, на духа, който сега действува в синовете на непокорството;”

Ние сме вече покорни на Божието Слово а не на светски обичай, като пак напомням, че в някой от тях няма нищо лошо! Но ако се стремите към съвършенство и доближаване при Исус, то става само чрез Неговото Слово Библията 

Матей 5:14. „Вие сте виделината на света. Град поставен на хълм не може да се укрие.” 

Бог е казал на мъжа да люби жена си всеки ден от живота си, така както Исус го направи за църквата. Ако можете да си представите, че Исус ни обичаше само на осми март или на който и да било друг ден, това щеше да е трагедия.

 Петър 3:7. Също и вие мъже, живейте благоразумно с жените си, като с по-слаб съсъд, и отдавайте почит на тях като на сънаследници на дадения чрез благодат живот, за да не става препятствие на молитвите ви.

Има много препоръки за мъжете как да се отнасят с жените си като по – слаб съсъд, но този стих тук е обобщителен. Тук вече виждаме нещо повече, че жената е сънаследник на вечен живот толкова колкото и мъжа 

Галатяни 3:28. Няма вече юдеин, нито грък, няма роб, нито свободен, няма мъжки пол, ни женски; защото вие всички сте едно в Христа Исуса.

А този стих потвърждава и нещо друго, че няма пред Бог вече и пол, защото пред Него новородени ние сме едно тяло! Както се казва пред Бога всички сме равни!

Ето защо не е нужен празник а обич!

Какъв е моят съвет към вярващите в Исус, мъже на този ден, тъй като много от тях се питат дали да подарят нещо на своята любима за празника или не! И дори много от фанатизираните философи фарисей, ще наранят жената до себе си, като се правят на велики християни,  ще си позволя да ви дам един съвет.

Ще ви кажа какво ще направя аз! За празника наистина не ми пука и аз го нямам в календара си, като нещо, което ще празнувам, но няма да позволя дявола да накара моята съпруга, майка,  да се почуствуват ощетени заради извратения начин и подход на дявола към това  поколение. Днес, мъже моята обичана жена, също и майка ми няма да бъдат пренебрегнати! 

Васил Петров



Тагове:   март,   Осми,   wwwvasilpetrovorg,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vasilpp
Категория: Лични дневници
Прочетен: 57186
Постинги: 27
Коментари: 9
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930