Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2010 17:10 - Говори на планината
Автор: vasilpp Категория: Лични дневници   
Прочетен: 741 Коментари: 0 Гласове:
1



  Когато стане трудно - Говори на планината да се махне. 

Матея 17:20 казва:" Ако имате вяра колкото сенапово зърно, ще речете на тая планина: Премести се оттука там и тя ще се премести; и нищо няма да ви бъде невъзможно. " 

Духовният ръстеж на всеки християнин се разбира тогава когато дойдат трудностите. Тогава най - лесно можеш да прецениш вярващ ли си или не! Всички знаем че има различни видове вяра. Срещал съм много хора които мислят, че след като вярват, че има Бог, това е достатъчно за тях и няма нужда да се напъват повече. Но точно в това се крие проблема! Без духовен ръстеж няма да можеш да пораснеш и във вяра. 
Яков 2:19 казва че и бесовете вярват и треперят,  но те никога няма да се поклонят и покорят на Исус като техен Господ и Спасител. Техния баща е сатана и те него слушат. Винаги със си мислил: трябва да си много тъп за да застанеш във война с Бог и цялото му свято войнство. Такива са и демоните. Ето защо Исус каза че те трябва да бъдат изгонени. Каква е планината която ни пречи в нашият живот? Много хора виждат болестта като голяма непреодолима планина която немогат да превземат. Ако Исус е до тебе Той няма да оправо просто проблема а ще каже ГОВОРИ НА ПЛАНИНАТА. Много хора немогат да се справят със финансовата криза, други немогат да създадат семейство, друг неможе да се интегрира в обществото, и т.н. Проблеми на тази земя много. Как да се справим! ГОВОРИ НА ПЛАНИНАТА ДА СЕ МАХНЕ. Някой ще каже: Как да го направя? Чуйте Исус каза че ако и кажеш да се махне тя ще се махне, ако можеш повярва. Говори на глас чрез вяра! Кажи и да се махне! Най - голямата планина която може да застане пред човек е в неговият ум. Дявола ще се опита винаги да атакува твоят ум, който е боиното ти поле и да иаздига там планини от проблеми и страх. Ето защо Исус каза че е лесно да се справиш и не ти трябва толкова много вяра. Трябва ти правилна изповед. Махни планината от живота си каквато и да е тя. Премахни ограниченията във твоят ум и нищо няма да ти бъде невъзможно. Тази седмица моята жена пострада много след  изгаряне от казан с вряла вода. Страхът толкова бързо навлиза в живота ни, че докато се усетиш той те е завладял. Като вярващи хора, ние побързахме вместо да се оплакваме да отдадем слава на Бог, че тя е жива и скоро Той ще се прослави с чудо като я изцели напълно. Страха си отиде мигновенно, а жена ми е цялата в мехури но без болка. Лекарите се чудят как е възможно това. Е когато говориш на планината тя си отива. 

Пастор Васил Петров 



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vasilpp
Категория: Лични дневници
Прочетен: 57343
Постинги: 27
Коментари: 9
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930