Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2013 12:27 - Дървото за познаване доброто и злото
Автор: vasilpp Категория: Лични дневници   
Прочетен: 470 Коментари: 0 Гласове:
1



 Битие 2:17 „Но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш.”

Не става въпрос днес за това какво са направили точно Адам и Ева, като вярвам, че всеки от вас добре познава прословутата история на двамата в градината. Искам да погледнете днес на това слово по друг начин. Бог даде заповед на тези двамата, а не молба да не докосват дървото за познаване на доброто и злото. Доброто те познаваха добре, защото познаваха Бог, но злото все още нищо не знаеха за него. Бог каза, че е по–добре да не знаят повече от това, което им е дадено. Знаете ли колко хора днес живеят на принципа „Първо да опитам, а след това ще видим”. Това е голяма грешка. Тази грешка допуснаха и прословутите ни познати от древността. Не забравяйте, че дявола винаги ще праща демони до вас да слага под съмнение Божието слово. Това не е нещо ново за него. Много често той сам ви говори по същия този начин. Нека да видим как.

       

1.     Ефесяни 4:10-16 „Тоя, Който е слязъл, е същият, Който и възлезе по-горе от всичките небеса, за да изпълни всичко). И Той даде едни да бъдат апостоли, други пророци, други пък благовестители, а други пастири и учители, за делото на служението, за назиданието на Христовото тяло, с цел да се усъвършенствуват светиите; докле всички достигнем в единство на вярата и на познаването на Божия Син, в пълнолетно мъжество, в мярката на ръста на Христовата пълнота; за да не бъдем вече деца, блъскани и завличани от всеки вятър на учение, чрез човешката заблуда, в лукавство, по измамителни хитрости; но, действуващи истинно в любов, да пораснем по всичко в Него, Който е главата, Христос, от Когото цялото тяло, сглобявано и свързано чрез доставяното от всеки став, според съразмерното действие на всяка една част, изработва растенето на тялото за своето назидание в любовта.” Какво би говорил тук сатана във вашият ум; „Истина ли каза Бог, че Той даде едни да бъдат апостоли, други пророци, други пък благовестители, а други пастири и учители, за делото на служението?

2.     Лука 3:6. И всяка твар ще види Божието спасение". Какво би говорил тук сатана във вашият ум;Истина ли каза Бог, че всяка твар ще види Божието спасение?

3.     Лука 15:10. Също така, казвам ви, има радост пред Божиите ангели за един грешник, който се кае. Какво би говорил тук сатана във вашият ум; „Истина ли каза Бог, че има радост пред Божиите ангели за един грешник, който се кае?

4.     Йоан 13:34. Нова заповед ви давам, да се любите един другиго; както Аз ви възлюбих, така и вие да се любите един другиго. Какво би говорил тук сатана във вашият ум; „Истина ли каза Бог, че Исус ви дава нова заповед?

Не забравяйте, че дявола ще слага под съмнение всяка една дума казана от Божиите уста. Той ще използва различни методи, начини, варианти, за да направи това незабележимо за тебе. Ще е много глупаво да започнеш да му се покоряваш след като добре познаваш що е истината в Христос. Съпротивете му се стоейки твърди в истината. Това е, което трябва да направите, за да излезете невредими от всяка ситуация.

За да избегнете заблудите на сатана най–доброто нещо за живота си можете да направите като изцяло се доверите на Христос и словото на Бог. То е истина и ние нямаме нужда от други такива. Днес хората често цитират какво е казал този или онзи. Ние като вярващи знаем, че по–голям от Бог няма. Амин! Кекаво значи това? По–голямо от словото няма, защото Бог е словото. Йоан 1:1 „В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.” Казвате, че обичате Бог, Амин! Това значи само едно в моите уши, че обичате Неговото слово повече от всичко друго. Амин! Апостол Павел даде тоя съвет към Тимотей; 2 Тимотей 2:16. „А отдалечавай се от скверните празнословия, защото те ще отиват още по-далеч в нечестие.” Какво би говорил тук сатана във вашият ум; „Истина ли каза Бог, да се отдалечавам от скверните празнословия?

 

Имайте Божия мир и се наставлявайте в Неговото слово и Бог ще пребъдва във вас чрез Святия си Дух.

С много обич към всички вас църква

Пастор Васил Петров 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vasilpp
Категория: Лични дневници
Прочетен: 57339
Постинги: 27
Коментари: 9
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930