Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2020 09:53 - Лазаре, Излез!
Автор: vasilpp Категория: Лични дневници   
Прочетен: 183 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Лазаре, Излез!

Лазаре, излез вън! Йоан 11:43.

Да имаш власт над болестта е едно, но да имаш власт и над смъртта, това е единствено и само, свръхестествен Божествен акт на СЪЗДАТЕЛЯ!

Днес една пандемия, каза на света;  „Стой си в къщи”, и ето колко е трудно и непосилно за човечеството  да се справи с проблем, носещ толкова много страх, несигурност и смъртност. Искра надежда е в сърцата на хората, че може би утре всичко пак ще е наред и няма да сме под мерки изискващи дистанция или каквато и да било форма на изолация. Тогава, какво да кажем за смъртта. Тогава, когато тя вече е факт. О, там наистина хората се предават напълно, защото нито медицина, нито паранормални хипотези, нито енергии или измислени от хората богове, нито желанието и мечтите на човечеството имат вече някаква стойност.  Но! Лазаре Излез! с невидимата си мощ разчупва, невидимата, невъзможна завеса, разделяща човека от живота към отвъдното. С една дума се премества планината, чийто връх невидим е там някъде високо във небето, а Исус говори някъде на учениците си за това, че за вярата и словото всичко е възможно. Разликата днес е във това, че невъзможното за хората, за Бога е възможно. Моят дъх спира днес, когато чета тези думи, отново и отново; Лазаре Излез! Дъхът на всички ни престава, когато заставаме пред картината на гроба, гроб който няма сила да задържи един, над словото на, този единствен вик, Лазаре Излез!. За него живота продължава, защото има привилегията да има приятел, който има власт над смъртта и ада. За вас живота продължава, защото Исус ви нарече свои приятели, а Той и днес има сила, власт, могъщество над греха, смъртта и ада.

Лука 12:4-5 А на вас, Моите приятели, казвам: Не бойте се от тия, които убиват тялото, и след това не могат нищо повече да сторят. Но ще ви предупредя от кого да се боите: бойте се от онзи, който, след като е убил, има власт да хвърля в пъкъла, Да! казвам ви, от него да се боите.

Исус й рече: Аз съм възкресението и живота; който вярва в Мене, ако и да умре, ще живее; Йоан 11:25.

Пастор Васил Петров



Тагове:   гроб,   Лазар,   възкресение,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vasilpp
Категория: Лични дневници
Прочетен: 57199
Постинги: 27
Коментари: 9
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930