Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2021 13:23 - СТРАСТНАТА СЕДМИЦА - Когато бях всеки ден с вас в храма
Автор: vasilpp Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1039 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 29.04.2021 13:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Когато бях всеки ден с вас в храма 

Лука 22:47-54 "Докато още говореше, ето едно множество; и този който се наричаше Юда, един от дванадесетте, вървеше пред тях; и приближи се до Исуса, за да Го целуне.  А Исус му рече: Юдо, с целувка ли предаваш Човешкия Син? И тия, които бяха около Исуса, като видяха какво щеше да стане, рекоха: Господи, да ударим ли с нож? И един от тях удари слугата на първосвещеника и му отсече дясното ухо, А Исус проговори, казвайки: Оставете до тука; и допря се до ухото му и го изцели. А на дошлите против Него главни свещеници, началници на храмовата стража и на старейшините Исус рече: Като срещу разбойник ли сте излезли с ножове и сопи? Когато бях всеки ден с вас в храма, не простряхте ръце против Мене. Но сега е вашият час и на властта на тъмнината. И като Го хванаха, заведоха Го, и въведоха Го в къщата на първосвещеника. А Петър вървеше подире издалеч."
 
 

Залавянето на Исус, се оказа една от най - големите интриги ставали въобще по лицето на земята. Предателството на Юда е факт. Целувката на разврата, измяната, която и ние сме получавали не малко пъти. Горчивата чаша на предателството, мислещият за тебе приятел, който за твое добро те довършва и върти ножа за да боли повече. Слабите и жалки хорица, като петнисти хиени, сега получили правото да линчуват, най - смиреният човек на земята. Низост, слабост, грозната действителност.  

Петър с все, още необуздания си характер вади нож и скача на първия, който се опитва да докосне Създателя, защото го обича от сърце. Не го забива в сърцето на войника, въпреки че може, но с ловкостта на рибар разпарял риби с всякакъв размер,  той отрязва ухото на пребледнелия вече и не толкова уверен в себе си римлянин. Тогава Исус го спира и предпазва Петър от сигурна преждевременна смърт, като изцелява за секунди отрязаното ухо. Ето идва най болния въпрос не само към тези, които идват да арестуват Исус, но и към човечеството. “Като срещу разбойник ли сте излезли с ножове и сопи?” Какво зло е сторил Исус, кажете? В какъв грях ще го обвините? Кажете! Колко тояги заслужава, за изцеленията, чудесата, възкресенията, любовта? 

Той казва ясно - “Когато бях всеки ден с вас в храма, не простряхте ръце против Мене.” 

Тази част е най - противна. Лицемерите са готови да се обединят за първи път, но не за добро дело, а както винаги за пъклените си планове. Сърцето им гори за мъст, искат да разкъсат СВЕТИЯ БОЖИЙ СИН. Може би запенените им уста най - накрая ще се затворят, само когато Той затвори очи. Такива са нагласите в обществото, нищо лично. “Когато бях всеки ден с вас!”   

А, ето го и словото, което показва защо всъщност се случва всичко това; “Но сега е вашият час и на властта на тъмнината.” 

Да, има време за всичко, но краят на всичко е наближил и тъй, живейте разумно и трезвено, за да се предавате на молитва. 

Добре е ако във повече сърца, днес се роди Исус, за да се промени този свят от зло към добро.  

Йоан 4:23. Но иде час, и сега е, когато истинските поклонници ще се покланят на Отца с дух и истина; защото такива иска Отец да бъдат поклонниците Му. 

Пастор Васил Петров 
 

 



Тагове:   истина,   исус,   възкресение,


Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vasilpp
Категория: Лични дневници
Прочетен: 57011
Постинги: 27
Коментари: 9
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031